Comunica
experienta Clubagricultura.ro
Email RSS Facebook

Cultura mare

  • Recoltarea se poate face mecanizat sau semimecanizat prin dislocare mecanizata si decoletare manuala. Pentru a executa o lucrare de recoltare de buna calitate se impun cateva masuri: - Solul sa fie bine nivelat si cu umiditate corespunzatoare, neuniformitatea terenului duce la decoletarea imprecisa a radacinilor de sfecla si pot adduce pierderi de recolta de pana la 8%; - Lanul sa nu prezinte buruieni inalte; - Lanul sa fie uniform ca densitate si marime a sfeclei, radacinile sa nu fie... [citeste mai mult]
    Publicat de Clubagricultura.ro la 16 Oct. 2013
  • In cazul in care se doreste atat practicarea agriculturii ecologice cat si a celei conventionale, fermierul trebuie sa delimiteze in mod cert cele doua operatiuni pe parcursul fiecarui an de productie. Fermierii si procesatorii trebuie sa respecte intotdeauna standardele si normele stabilite in regulamentul UE. Acestia trebuie sa fie supusi unor verificari efectuate de organele sau autoritatile autorizate de inspectie pentru a asigura conformitatea lor cu legislatia ecologica. Avantajele... [citeste mai mult]
    Publicat de Clubagricultura.ro la 24 Iul. 2013
  • Securitatea alimentara si conservarea resurselor de apa ale Uniunii Europene se numara printre temele care vor fi abordate in cadrul Saptamanii mondiale a apei, care incepe la 26 august la Stockholm. Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru alimentatie si agricultura (FAO), pretul alimentelor a crescut per total cu 6% in luna iulie, dar la porumb cresterea a fost de 23%, iar la grau de 19%. Aceste majorari sunt atribuite in principal secetei devastatoare care a afectat centrul Americii... [citeste mai mult]
    Publicat de Clubagricultura.ro la 23 Aug. 2012
  • "Din punct de vedere al calitatii s-a constatat la grau o calitate mai buna in acest an, cu o diminuare cantitativa ca randament pe unitatea de suprafata de circa 20%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, din cauza secetei si a conditiilor meteo care au fortat in ultima perioada aceste culturi", a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu. Presedintele Organizatiei Interprofesionale, Aurel Popescu, a confirmat calitatea productiei de... [citeste mai mult]
    Publicat de Clubagricultura.ro la 17 Iul. 2012
  • Cei care au mizat pe faptul ca vor obtine un pret mai bun daca tin cartoful in depozite au facut o afacere si mai proasta. Leonard Ovidiu Ioachimescu, presedintele Asociatiei Cultivatorilor de Cartof "Sucidava" Suceava, organizatie din care fac parte marii cultivatori din judet, a declarat in presa locala: "in momentul de fata nici la un pret de 20 de bani per kilogram nu se mai gasesc clienti. Probabil ca mari cantitati compromise vor fi  aruncate. A fost un an foarte... [citeste mai mult]
    Publicat de Clubagricultura.ro la 23 Apr. 2012
  • Seful Directiei Agricole Covasna, Konczei Csaba, a declarat luni ca anul acesta, spre deosebire de cel anterior, agricultorii au obtinut o productie foarte buna de cartofi – o medie 22 de tone la hectar – dar intampina greutati in valorificarea acesteia. "Anul acesta s-a obtinut o productie totala de circa 363.000 de tone de cartofi in judetul Covasna, adica in medie 22.000 de kilograme la hectar. E o productie foarte buna, dar din pacate mai mult de o jumatate din aceasta e... [citeste mai mult]
    Publicat de Clubagricultura.ro la 14 Nov. 2011
  • Calitatea panificabila a soiurilor romanesti de grau de toamna a fost nejustificat pusa la indoiala de nenumarate ori dupa anul 1990. Grav este faptul ca, fara a avea calificarea si documenta- rea necesara, oameni cu responsabilitatea deciziilor in domeniul agriculturii au facut afirmatii publice defaimatoare la adresa soiurilor de grau si, implicit, asupra celor care le-au creat. Aceste afirmatii au adus mari deservicii productiei de grau romanesti si, implicit, au argumentat importurile de... [citeste mai mult]
    Publicat de Valeriu Tabara la 20 Iul. 2011
  • Totodata, lucrarile solului vor fi organizate in functie de aceste particularitati ale terenului si ale substratului. Astfel, pe terenurile in panta, lucrarile se vor efectua perpendicular pe directia pantei, pentru a preveni erodarea si spalarea stratului fertil de sol. Resturile vegetale trebuie maruntite foarte bine inainte de aratura cu o grapa cu discuri, pentru nu ingreuna efectuarea araturii si a celorlate lucrari. Lucrarile solului trebuie sa fie efectuate pe cat posibil in intervalul... [citeste mai mult]
    Publicat de Gheorghe Sinescu la 28 Iun. 2011
  • Pentru a infiinta orice cultura, lucrarea de baza este aratura. De felul in care se executa aceasta lucrare depinde in buna parte nivelul productiei obtinute. Pentru a realiza o productie buna este mare nevoie de tractoare si utilaje performante. Un tractor de mare putere 270-280CP executa o aratura de o calitate superioara celor executate cu un tractor obisnuit de 65CP. Datorita vitezei mari de inaintare, incorporeaza mai bine resturile vegetale de unde rezulta o cultura mult mai... [citeste mai mult]
    Publicat de Gheorghe Sinescu la 28 Iun. 2011


Sectiuni
  • Actualitate
  • agroturism
  • Boli si daunatori
  • Cultura mare
  • Culturi de camp
  • Fonduri europene
  • Legislatie agricola
  • Legumicultura
  • Meteo
  • Plante medicinale
  • Pomicultura
  • Preturi inputuri agricultura
  • Remedii naturiste
  • Sere si solarii
  • Subventii
  • Tehnologii agricole
  • Tratamente fitosanitare
  • Viticultura
  • Zootehnie
  • Hobby gradinarit
Expertii nostri
Macovei Denisa
Anghel Viorel Laurentiu Rinchita Constantin Vlad Gabriel Ionita Agherghitei Toader Cornel Oprea
Video club