Comunica
experienta Clubagricultura.ro
Email RSS Facebook

Statistici industria carnii si zootehnie: A crescut numarul animalelor sacrificate

de Clubagricultura.ro la 12 Sep. 2011


Numarul total de bovine sacrificate a crescut, in luna iulie, cu 12,7%, comparativ cu iunie, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 3,8%, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS). Astfel, in unitatile industriale specializate, numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,2%.


In iulie 2011, raportat la luna precedenta, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 14,1% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate in iulie a scazut cu 3,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 6,3%. in luna iulie 2011, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 74% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 1,3%, respectiv cu 0,6%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate in iulie si greutatea lor in carcasa au scazut cu 37,7%, respectiv cu 32,4%, fata de luna precedenta. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 18,3% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa, de 2,5 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut, in iulie, cu 2,4%, fata de iunie. in unitatile industriale specializate s-a realizat 87,4% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut, in luna iulie, fata de iunie, atat la numarul de pasari sacrificate, cat si la greutatea lor in carcasa cu 7,3%, respectiv cu 7,4%.

Comparativ cu iulie 2010, in iulie 2011 numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 2,7%, respectiv cu 14,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 9,1%, respectiv cu 6,7%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 14,2%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 11,2%, respectiv cu 10,9%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate in iulie 2011, comparativ cu iulie 2010, a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 14,9%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut cu 87,5% la numarul de capete sacrificate si cu 62% la greutatea lor in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 7,6%, respectiv cu 0,4% in iulie 2011, raportat la luna similara a anului trecut. in unitatile industriale specializate, s-au inregistrat scaderi atat la numarul pasarilor sacrificate, cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 5,0%, respectiv cu 1,6%.

Potrivit INS, in intervalul iulie 2010 - iulie 2011, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa a animalelor sacrificate sau inregistrat in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.


Autor: Clubagricultura.ro



Articole conexe:

Ultima ora:





Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Clubagricultura.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii
0 comentarii




 
Sectiuni
  • Actualitate
  • agroturism
  • Boli si daunatori
  • Cultura mare
  • Culturi de camp
  • Fonduri europene
  • Legislatie agricola
  • Legumicultura
  • Meteo
  • Plante medicinale
  • Pomicultura
  • Preturi inputuri agricultura
  • Remedii naturiste
  • Sere si solarii
  • Subventii
  • Tehnologii agricole
  • Tratamente fitosanitare
  • Viticultura
  • Zootehnie
  • Hobby gradinarit
Video club