Comunica
experienta Clubagricultura.ro
Email RSS Facebook

Important pentru antreprenorii, proprietarii, managerii de ferme vegetale:

Cum sa-ti gestionezi eficient si profitabil propria ta ferma vegetala. Ghid practic de la A la Z

Detalii aici>>

 

"Cultura Piersicilor"

Vreau sa imi fac si eu o livada de piersici si vreau sa stiu mai multe despre cultura acestora. Ce trebuie sa stim despre piersici?

Adaugata in
  • Pomicultura

Adelina Visan
 User  Adelina Visan a intrebat la 24 Iul. 2011

 

1 raspuns

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentin Teodor
 Expert Valentin Teodor (Inginer biotehnologii agricole, Iris Management) a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2011
Din cauza temperaturilor scazute din timpul noptii, uneori chiar foarte reci, o recolta buna de piersici nu prea este posibila la noi in tara. De aceea, aceste fructe se simt mai bine in tari mai insorite, cu o clima mai blanda, precum Franta, Italia, Spania. Piersicile care se cresc totusi la noi se regasesc in special in zonele cu multa vita de vie, deoarece acestea iubesc soarele.

Piersicile au o coaja delicata, acoperita cu un puf fin, aproape invizibil. Fructele sunt aromate si zemoase. Acestea isi au originile din China, unde reprezinta simbolul vietii vesnice, datorita proprietatilor lor si continutului de substante sanatoase.

La fel ca si nectarinele sau caisele, piersicile au un continut bogat in vitamina A, B1, B2 si C, dar si in minerale, fosfor, fier si potasiu. Cu alte cuvinte aceste fructe reprezinta un adevarat “cocktail” plin de sanatate. Insa vitaminele nu ne mentin doar sanatatea si starea buna, ci au grija si de imaginea noastra, de detoxifierea organismului.

Atunci cand ne aflam la standul de fructe si dorim sa cumparam piersici este bine sa fim pretentiosi. O piersica buna trebuie sa aiba o aroma imbietoare. De aceea, fructele fara acel miros specific ar trebui evitate, deoarece ar putea fi seci sau foarte apoase si fara gust. Se intampla uneori sa creeze chiar si dureri de stomac.

Depozitatrea lor trebuie facuta intr-un mediu corespunzator si optim, deoarece piersicile sunt foarte sensibile. De aceea, cel mai bine ele se tin in frigider una langa cealata.


Alte intrebari despre Pomicultura

Sectiuni
  • Actualitate
  • agroturism
  • Boli si daunatori
  • Cultura mare
  • Culturi de camp
  • Fonduri europene
  • Legislatie agricola
  • Legumicultura
  • Meteo
  • Plante medicinale
  • Pomicultura
  • Preturi inputuri agricultura
  • Remedii naturiste
  • Sere si solarii
  • Subventii
  • Tehnologii agricole
  • Tratamente fitosanitare
  • Viticultura
  • Zootehnie
  • Hobby gradinarit
Expertii nostri
Macovei Denisa
Dragos Serban Cornel Oprea Agherghitei Toader Gabriel Ionita Daniel Marinescu Anghel Viorel
Video club