Comunica
experienta Clubagricultura.ro
Email RSS Facebook

"taierea gutuiului"

cum se face taierea de fructificare la gutui?

Adaugata in
  • Pomicultura

ianira ianira
 User  ianira ianira a intrebat la 30 Iul. 2011

 

1 raspuns

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentin Teodor
 Expert Valentin Teodor (Inginer biotehnologii agricole, Iris Management) a raspuns la intrebare la 30 Iul. 2011
Tăierile de fructificare la gutui se fac îndeosebi în anii când pomii sunt garnisiţi supranumeric cu măciulii. Se ţine cont că în general gutuiul are tendinţa de a-şi îndesi coroana.
În primul rând se înlătură ramurile de semischelet amplasate necorespunzător, cele uscate sau îmbătrânite. Se răresc măciuliile la 15-20 cm una de alta.
Rărirea măciuliilor se face prin îndepărtarea celor prea slabe, firave şi care se rup sub povara fructelor.
Măciuliile păstrate, nu trebuie să fie plasate la vârful unor ramuri de semischelet prea slabe, deoarece se produc arcuiri puternice şi emit mulţi lăstari lacomi.


Alte intrebari despre Pomicultura

Sectiuni
  • Actualitate
  • agroturism
  • Boli si daunatori
  • Cultura mare
  • Culturi de camp
  • Fonduri europene
  • Legislatie agricola
  • Legumicultura
  • Meteo
  • Plante medicinale
  • Pomicultura
  • Preturi inputuri agricultura
  • Remedii naturiste
  • Sere si solarii
  • Subventii
  • Tehnologii agricole
  • Tratamente fitosanitare
  • Viticultura
  • Zootehnie
  • Hobby gradinarit
  • Dronele reprezinta cel mai complex sistem de informatie din agricultura, cu ajutorul carora fermierii pot afla foarte usor ceea ce au nevoie cu privire la terenul pe care-l lucreaza, deoarece acestea [citeste mai mult]
  • Tarhonul a fost descoperit pentru prima oara in Rusia si Mongolia. Acesta s-a raspandit rapid in Emisfera Nordica de la Estul Europei pana la Asia Centrala, Asia de Est, India, vestul Americii de Nord [citeste mai mult]
Video club